InShot_20250428_112354586
توپ در زمین ماست؛

بازارچه کیله‌شین اشنویه دوباره فعال می‌شود

شفیع بهرامیان- در تحرکی دیپلماتیک و اقتصادی که نویدبخش فصلی تازه در مناسبات مرزی ایران و اقلیم کردستان عراق است، هیأتی عالی‌رتبه و تام‌الاختیار از اقلیم کردستان عراق، هم‌اکنون در تهران به سر می‌برد. این هیئت که گفته می‌شود امید خوشناو استاندار اربیل و شماری دیگر از مقامات اقلیم ازجمله مسئول روابط اقلیم و جمهوری […]

شفیع بهرامیان- در تحرکی دیپلماتیک و اقتصادی که نویدبخش فصلی تازه در مناسبات مرزی ایران و اقلیم کردستان عراق است، هیأتی عالی‌رتبه و تام‌الاختیار از اقلیم کردستان عراق، هم‌اکنون در تهران به سر می‌برد. این هیئت که گفته می‌شود امید خوشناو استاندار اربیل و شماری دیگر از مقامات اقلیم ازجمله مسئول روابط اقلیم و جمهوری اسلامی و مدیر گمرک حاجی عمران در آن حضور دارند برای شرکت در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۵ و گفت‌وگو درباره روابط اقتصادی و تجاری اقلیم کردستان و ایران، وارد تهران، شده است.

گفته می‌شود این هیئت پیگیر نهایی کردن مقدمات آغاز به کار رسمی بازارچه مرزی کیله‌شین (کلاشین) در شهرستان اشنویه آذربایجان‌غربی است. براساس برنامه‌ریزی‌ها، این هیئت در ادامه رایزنی‌های خود، به‌زودی سفری به استانداری آذربایجان‌غربی در شهر ارومیه نیز خواهد داشت تا از نزدیک وضعیت زیرساخت‌های لازم برای آغاز به کار بازارچه مرزی اشنویه-سیدکان را بررسی و گفت‌وگوهای تکمیلی را انجام دهد. استاندار اربیل به‌طور جداگانه با استانداران تهران،‌ قزوین و زنجان، نیز دیدار خواهد کرد.

بازارچه مرزی کیله‌شین اشنویه که در گذشته دور فعالیت آن متوقف شده بود، با پیگیری‌های فشرده و با مصوبه شورای عالی امنیت کشور و شورای کار ویژه مرز، در آستانه بازگشایی قرار دارد. این امر به‌ویژه پس از رایزنی‌ها و تلاش‌های معتمدیان، استاندار سابق آذربایجان‌غربی، جان تازه‌ای گرفته و به یکی از اولویت‌های همکاری‌های مرزی تبدیل شده است.

اکنون‌که مقامات اقلیم کردستان عراق تمایل خود را برای فعال‌سازی این گذرگاه مرزی اعلام کرده‌اند به‌نظر می‌رسد، توپ در زمین مسئولان جمهوری اسلامی ایران در مرکز و استان است تا با تسریع در فراهم آوردن بسترهای لازم زیرساختی، امکان نهایی کردن توافقات و بهره‌برداری هرچه سریع‌تر از این پتانسیل عظیم تجاری را فراهم آورند.

اشنویه، شهری با بیش از ۹۰ هزار نفر جمعیت در ۷۰ کیلومتری مرکز استان آذربایجان‌غربی، یکی از قطب‌های اصلی کشاورزی و باغداری در سطح استان و کشور محسوب می‌شود. این شهرستان که از دیرباز به دلیل هم‌جواری با اقلیم کردستان عراق دارای ظرفیت‌های قابل‌توجهی برای تجارت مرزی بوده، در سالیان گذشته از این مزیت استراتژیک کمتر بهره‌مند شده است. فعال‌سازی بازارچه مرزی کیله‌شین (کلاشین) می‌تواند اشنویه را پس از مدت‌ها از بن‌بست اقتصادی و تجاری خارج کرده و با رونق بخشیدن به مبادلات کالا و تردد مرزنشینان، چرخ‌های توسعه را در این منطقه و استان با سرعت بیشتری به حرکت درآورد. بازگشایی این معبر به نوعی بازسازی جاده تاریخی اشنویه به اربیل و موصل است که از زمان آشوریان و اورارتوها ( بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ سال قبل) تا دوره معاصر برای تجارت مورد استفاده قرار گرفته است. انتظار می‌رود گشایش این بازارچه به بهبود وضعیت معیشتی مرزنشینان، کاهش نرخ فقر و بیکاری و جبران بخشی از محرومیت‌های تاریخی این شهرستان کمک شایانی کند.

 

 

 

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کلید مقابل را فعال کنید